Gregory Porter A Cadaqués

Gregory Porter

Concert de Gregory Porter;
46 Festival de música de Cadaqués; 11.08.2017

Fotocrònica de Mario Olmos

Gregory Porter (Los Ángeles 1971) va guanyar el Grammy al millor vocal de jazz per l’àlbum Liquid spirit. Nascut a Los Angeles i resident a Brooklyn, ha fet del món la seva llar musical. És un artista convidat freqüentment per la Jazz Lincoln Center Jazz Orchestra, i també manté una residència a la Smoke Jazz de Nova York.

Gregory Porter s’ha convertit en un dels grans referents del Jazz vocal d’aquesta dècada. Els seus treballs Water (2010), Be Good (2012) y Liquid Spirit (2013) el van fer saltar a l’èlit. Liquid Spirt va aconseguir un éxit comercial rarament freqüent en els álbums de jazz, va aconseguir arribar al Top 10 l’any 2015 i esdevenir el disc més escoltat en “streaming” de tots els temps.  Va vendre més de d’un milió de còpies a tot el món, convertint Porter en la veu més especial del moment dins l’escena del jazz. Fins i tot el seu remix – Liquid Spirit Claptone Remix- sonà a l’illa d’Eivissa, sent una de les cançons de l’estiu, trascendint gèneres i connectant amb tot tipus de públic. L’any 2016 va editar el seu quart disc Take me to the alley. És el seu treball més esperat després de l’esmentat i sensacional Liquit spirit.

Text: Ndp