Concert De Kamasi Washington A La Sala BARTS

Kamasi Washington

Concert de Kamasi Washington;
49 Voll-Damm Festival Int. de Jazz de Bcn; 24.07.2017

Fotocrònica d'Oliver Adell

Ningú ha irromput aquests últims anys en l’escena jazzística amb tanta força com Kamasi Washington, un saxofonista de Los Angeles que, fa només dos anys, va meravellar amb el monumental The Epic (178 minuts de deliri!) i que aquest estiu rubricarà la jugada amb Harmony of Difference, un EP publicat per la londinenca Young Turks –casa de The XX i John Talabot– amb el qual, de ben segur, es reafirmarà com a jazzman de capçalera per tota una generació.

Col·laboradors incisius de visionaris com el rapper Kendrick Lamar i el músic d’electrònica Flying Lotus, Washington i els seus músics entrellacen la consciència del segle XXI amb l’espiritualitat del cosmic jazz més coltranià dels anys 60 així com amb el funk, el soul i la fusió més ardents. És el primer concert que Kamasi Washington, després del seu pas pel Primavera Sound del 2016, faci en format de sala a Barcelona i la història, probablement, el recordarà durant molt de temps. Concert extraordinari en tots els sentits. El festival de jazz us espera en ple juliol per obrir-vos la gana de consumir, com cada any, la millor música. Comença l’aventura.

Text: Ndp