Botifarra A Banda

Botifarra a banda

BOTIFARRA A BANDA al Centre Artesà Tradicionàrius, 17.12.2016

Fotocrònica de Dani Alvarez

Pep Gimeno “Botifarra” amb la banda La Valenciana

“El músic i periodista Pau Benavent va dir unes quantes coses interessants en la presentació del concert. Que Botifarra és emblema de valencianitat transversal. Que les figures com ell representen una música mediterrània amb trets característics que estan en perill d’extinció. I que aquesta és música del poble i per al poble. […]

Molta gent dalt de l’escenari del CAT i també a baix, amb les entrades esgotades des de feia dies. Aquesta era la tercera aparició pública de la La Valenciana, els integrants de la qual havien passat els darrers mesos assajant el repertori de Botifarra a banda, el concert que el cantaor de Xàtiva ha passejat els darrers anys posant-se al costat de les bandes que vertebren la vida associativa i cultural de tants i tants pobles valencians. De fet, podríem dir que en aquest projecte es reuneixen tres tresors de la cultura musical valenciana: els cants de tradició oral, les bandes de vent i la veu de Botifarra.”

Fragment de la crònica de Jordi Martí a Sons de la Mediterrània. Podeu llegir la crònica completa aquí

Pep Gimeno “Botifarra”: veu i percussions / Nestor Mont: guitarra i veus / Emili Vera: guitarró / Paco Lucas: llaüt / Juanra Martinez: bandúrria /   Vicent Pérez: direcció / Pau Benavent: presentació